ASKER2020

Mennesker

Mennesker

Spikkestad i forandringens tid

Riktignok pynter Spikkestad på fasaden for tiden, med urban stæsj av typen leilighetskomplekser og kiss and ride. Men i historiebøkene handler det tungt om landbruk, industri, jernbane - og om marka.

Mennesker

Se ned og plukk opp søppel

Det er tilfredsstillende og meditativt å plukke søppel i sjøkanten. Og for hver bit man plukker, blir havet litt renere. Trebarnsmor Elise N. Amland erfarer at det er enkelt å engasjere barna. For hvem liker vel ikke å gå på skattejakt?

Mennesker

Alle bidrar med sitt

De aller fleste ønsker å bidra i samfunnet, men noen trenger tilrettelegging for å få det til. Det betyr ikke at deres bidrag er mindre viktig.

Mennesker

Ungdommen nå til dags

Ungdommen omtales ofte som fremtidens generasjon, men hvordan har dagens ungdom det i fremtidens kommune? Og hvorfor er det et viktig spørsmål å stille?

Mennesker

Kompiskvelder for ungdom

Nora Gulaker (18 år) fra Asker og Azra Numanovic (19 år) fra Røyken sitter i styret i Asker Røde Kors Ungdom. Ensomhet er et tema som opptar dem begge.

Mennesker

Åpen barnehage - en møteplass for små og store

Foreldre og foresatte som er hjemmeværende, i permisjon eller arbeider turnus, kan bruke dette fleksible og pedagogiske tilbudet. Åpen barnehage er et tilbud både i Midtbygda i Røyken og på Borgen og Hvalstad i Asker.

Mennesker

Dette er Vollen

Vollen er Askers perle. I kystsamfunnet ved Slemmestadveien trives både unge og eldre.

Mennesker

Hoppmiljøet flyr høyt

Vi har tidligere skrevet om nedlagte hoppbakker rundt om i vårt distrikt, men hoppsporten lever likevel i beste velgående på tvers av kommunegrensene.

Mennesker

Strålende markering av FN-dagen med nattevandring og vardetenning

Da kvelden kom og mørket senket seg over nye Asker, var det klart for nattevandring opp Vardåsenbakken og vardetenning på toppen av åsen. Det ble en magisk, stemningsfull og spesiell opplevelse med flere kulturelle innslag underveis. De 2 000 vandrerne var med på å gjøre arrangementet til en opplevelse av de sjeldne.

Mennesker

Utdanner fremtidens medarbeidere

Røyken, Hurum og Asker har nesten 100 lærlinger i kommunale virksomheter i år. Johanna Elise (18) har stø kurs mot fagbrev som helsefagarbeider.

Mennesker

Klubben som samler Klokkarstua

Fra utsiktspunktet ved Himmelvannet på Klokkarstua kan du se helt til Kongsberg og Horten, men «liv og røre» finner du på idrettsanlegget i bånn av bakken.

Mennesker

Friskere liv med friskliv

I alle våre tre kommuner er frisklivsarbeid et viktig satsingsområde. Men hva er det egentlig?

Se alle saker