På kirkesafari i Asker


De tre ordførerne og kirkelederne i Hurum, Røyken og Asker dro på kirkesafari for å bli bedre kjent med kirkene i nye Asker. De ni kirkene i Hurum og Røyken har blitt presentert tidligere - nå har turen kommet til Askers kirker og kapeller. Felles for dem alle er høye dører, vide porter og lave dørterskler. Her er alle velkomne.

Østenstad kirke

Østenstad kirke
Mursteinskirken som er bygget i 1980 i en tidstypisk stil, er en av de største arbeidskirkene i Norge. Ukentlig er rundt 800 mennesker innom, blant annet til tirsdagsmiddag, korøvelser, ungdomsklubb, babysang eller gudstjeneste. I kjelleren er det menighetsbarnehage med 18 barn. Kirken har også en kirkegård, idyllisk beliggende med utsikt over Oslofjorden.

Vardåsen kirke

Vardåsen kirke
Vardåsen kirke sto ferdig i 2004. Kirken har en moderne stil med materialer som betong og lyst tre, og store vindusflater. Nylig pusset kirken også opp underetasjen og fikk med det nytt kjøkken, bandrom og flere samtalerom. Også i Vardåsen innbys det til tirsdagsmiddag, korøving for store og små, ungdomsklubb og språkkafé, og lokalkjendisene Borgen Oldis øver dessuten også her.

Gatekapellet og varmestua i Asker sentrum

Gatekapell
Gatekapellet og varmestua i Asker sentrum er begge drevet av Kirkens feltarbeid med gateprest Flemming Jakobsen i spissen. Gatekapellet re-åpnet i Asker sentrum i oktober i fjor, og er et stille rom for de som av forskjellige grunner trenger det i hverdagen. Varmestua er et tilbud til mennesker som har en vanskelig periode i livet. Hit kan de komme og få mat og varme, og en dag som forhåpentligvis er bittelitt bedre enn dagen før

Heggedal kirke

Heggedal kirke

Heggedal kirke er en hyggelig liten trekirke bygget på lokalt initiativ i 1931, blant annet med støtte fra Asker kommune, og Asker øl- og vinsamlag. I forbindelse med 50-års jubileet ble kirken utsmykket i varme farger. Kirken er populær, og til tider blir det litt snaut med de 165 sitteplassene i kirkebenkene. Ungdomsarbeid er høyt prioritert, med aktivt konfirmasjonsarbeid, og ledertrening for ungdom. Heggedal kirke er i ferd med å få et helt nytt orgel. 25. august klokken 11 er det festgudstjeneste, og det nye orgelet vil bli innviet.

Holmen kirke

Holmen kirke

Den 53 år gamle Holmen kirke rommer Askers største menighet. Kirkerommet er kvadratisk i formen, har 300 sitteplasser og er designet for å mest mulig inkluderende og åpen. De har et aktivt konfirmasjonsopplæringsprogram og minilederkursene MILK for neste års potensielle konfirmantleirledere. Kirken har også en egen kirkebuss.  

Asker kirke og kapell

Asker kirke og kapell

Asker kirke ble opprinnelig bygget på 1100-tallet, men brant ned i 1878. Dagens langkirke i gotisk stil ble raskt bygget opp igjen i teglstein. Her fyller gudstjenester, kor og andre konserter ofte de 600 sitteplassene til randen. Til den vakre kirkegården ligger også Asker kapell som er et populært lokale for begravelser, gruppesamlinger, søndagsskole og andre arrangementer.